FAQ – oftest stillede spørgsmål

Hvilke udflugtsmål kan I anbefale?

Udflugtsmulighederne i Harzen er mange, vi har valgt at skrive om nogle få af vores ynglings udflugtssteder. En gå tur langs “Das Grüne Band”, som er grænsen mellem det tidligere Østtyskland og Vesttyskland. Kollonnenweg er den vej hvor østtyskerne kunne køre på cementveje langs hele grænsen. Mellem Hohegeiß og Sorge findes der et lille frilandsmuseum, hvor et stykke af grænsen er bevaret.

Zorge ca. 18 km syd for vores ferielejlighed er der et lille brændevins brænderi, hvor der brændes mange forskellige urtesnapse og tysklands eneste Whisky. Stedet kaldes “Die Hammersmiede”.

I Zorge ligger restauranten “Die kleine Kommode”, hvor Christiane laver nogle dejlige måltider og hendes mand Ralf sørger for en altid venlig og god servering. Maden er fransk inspireret.

Werningerode i det tidligere Østtyskland er en dejlig by med mange smukke bygninger og et flot, gammelt slot, der ligger på en lille bjergtop i udkanten af byen.

Goslar bør man selvfølgelig også besøge, særligt er det en oplevelse at se det berømte klokkespil spille. En tur gennem byen en lun sommer aften virkelig hyggeligt.

Er det godt at cykle i Harzen?

Der mange muligheder for at cykle i Harzen – på egnede ruter for både på landevejen og på mountain bike. I Braunlages nordlige ende er det muligt at tage svævebanen op ad Wurmberg og benytte bjergets downhill bane ned. Banen er godkendt til internationale konkurrencer, men der er også lettere baner, der går helt fra toppen til Braunlage. I ferielejligheden er det muligt at låse cyklerne inde i kælderen. Ca. 1,5 km. fra vores ferielejlighed er der en cykelsmed, hvis uheldet skulle være ude.

Der er mange afmærkede mountain bike ruter i skoven. Disse ruter er meget forskellige i længde og sværhedsgrader.

Hvordan er bylivet i Harzen?

De er over 30 restauranter, cafeer og værtshuse i Braunlage. Restauranterne er i alle prisklasser med hovedvægt på god mad til fornuftige priser. Men det er også muligt at få gourmet mad, bla. har kokken på restaurant Zur Tanne fået flere priser og Michelin-stjerner i internationale kokke konkurrencer.

Hvis man ønsker at gå i byen et der også flere natklubber i Braunlage.

I Braunlage bliver der afholdt en række fester, som appellerer til mange forskellige aldersgrupper.

Bl.a. Nackt Rodeln (nøgen kælkning) i februar bag rådhuset, hvor byen og en radiokanal inviterer både mænd og kvinder til en rask kælkekonkurrence, og efter konkurrencen er der fest og glade dage i hele byen.

Walpurgisnacht (Valborgs aften) 30. april er en af Harzens største folkelige fester. I Braunlage holdes der fest i byens største og flotte park. Størstedelen af braunlages beboere er udklædt som trolde og hekse. Byens restauratører er alle på pletten for at sælge lidt mad og særligt øl, vin og shots. Midt i parkens sø er der etableret en scene hvor der bliver spillet populær musik. Festen slutter med at heksen bliver sendt til Brocken (Bloksbjerg), hvilket ikke er så lang en flyvetur. Brocken, Harzens højeste bjerg, ligger kun ca. 10 km. væk i luftlinje.

Schützenfest byens skydeklub afholder skyde konkurrencer og fest og ballade. Festen afholdes i juni – se www.braunlage.de.

Derud over er der en række mindre fester, hvor der altid er muligt at få en god øl – bl.a. kohlentage, hvor der fremstilles trækul på gammeldags maner.